Google Search Console – tulajdon hozzáadás

Nézd meg a videót, és jegyzeteld ki a legfontosabb információkat! 

Megjegyzés a videóhoz

 A Google Search Console bekötése – ha először ugrunk neki – kicsit félelmetes. Ebben a leckében azt mutatom be, ami talán a legbonyolultabb, de ha saját honlappal rendelkezünk, akkor a “gyökérkönyvtáros” megoldás bizonyára működni fog. Ha WordPress honlapunk van, akkor a következő leckében megmutatom a LEGKÖNNYEBB megoldást!

 Ha pár dolgot nem értünk, olvassuk el  Google javaslatait a témában, amelyből idézek:

 

A webhely tulajdonjogának igazolása

Mi az az igazolás?

Az igazolási folyamat arra szolgál, hogy igazolja, valóban Ön a tulajdonosa annak a tulajdonnak, amelyről ezt állítja. Meg kell győződnünk a tulajdonjog fennállásáról, mivel miután megtörtént az adott tulajdon igazolása, Ön hozzáférhet annak Google Kereső-adataihoz, és képes befolyásolni a megjelenését a Google Keresőben. Minden Search Console-tulajdonhoz tartoznia kell legalább egy igazolt tulajdonosnak.

 

A TULAJDON IGAZOLÁSA

Webhely tulajdonjogának igazolása

  1. Adjon hozzá új tulajdont, vagy válasszon ki egy még igazolatlan tulajdont a tulajdonkiválasztó sávon.
  2. Válasszon az alábbiakban felsorolt igazolási módszerek közül, és kövesse az utasításokat. Nem mindegyik igazoló módszer áll rendelkezésre az összes tulajdontípus esetében: az igazolásra szolgáló oldal felsorolja, hogy az Ön webhelyével kapcsolatban mely módszerek állnak rendelkezésre, illetve melyek javasoltak.

Az adott webhelytulajdont külön-külön több ember is hozzáadhatja és igazolhatja – akár azonos, akár eltérő igazoló módszerekkel. Ha ugyanazt a módszert használják, ügyeljenek arra, hogy ne írják felül a többi tulajdonos igazoló tokenjeit.

Több igazoló módszer használata

További igazoló módszereket adhat hozzá a tulajdon igazolási beállításainak oldalán. Érdemes lehet egynél több igazoló módot is megadni arra az esetre, ha a meglévő igazoló módszerek valamelyike sikertelen (például ha Google Analytics-követőkóddal végzi az igazolást, és valaki módosítja az egyik sablont a webhelyén, kihagyva a címkét).

Új igazoló módszer hozzáadásához nyissa meg az adott tulajdon Beállítások oldalát, majd kattintson a Tulajdonjog ellenőrzése lehetőségre.

Mennyi idő alatt zajlik le az igazolási folyamat?

A Google rendszeresen ellenőrzi az igazolás érvényességét (így például azt ellenőrizve, hogy megvan-e a HTML-címke a webhelyen). Ha a Google nem tud meggyőződni az igazolásról, akkor a meghatározott türelmi időszak után a felhasználó tulajdonra vonatkozó engedélyei érvényüket vesztik.

Ha az összes igazolt tulajdonos elveszti hozzáférését az adott tulajdonhoz, akkor a tulajdon valamennyi felhatalmazott tulajdonosa (azaz az igazolt tulajdonos által felvett mindegyik tulajdonos), illetve az összes felhasználó és társ elveszíti hozzáférését a Search Console-beli tulajdonhoz.

Mennyi idő után jelennek meg az adatok?

A rendszer az adott tulajdonnal kapcsolatos adatokat attól az időponttól kezdődően gyűjti, hogy a felhasználó először felvette a webhelyet Search Console-beli tulajdonként. Az adatgyűjtés az igazolás folytonosságának esetleges hiánya ellenére általában folyamatos.

Feladatok

Kösd össze a weboldalad a videóban  bemutatott módszerrel vagy WordPress esetén kattints a következő leckére!

Shopify, Shoprenter vagy egyéb bérelt felületen is egyszerűen beállítható a Google Search Console vagy a Google Analytics. A szolgáltatók részletes útmutatóval szolgálnak. Keress rá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oktató

Antal-Pap Judit

Antal-Pap Judit

SEO szakember,  keresőoptimalizálás szakértő, web-designer vagyok.

Küldetésem:

Az ügyfeleim megérdemlik, hogy a legjobb szolgáltatást kapják. Folyamatosan fejlesztem a tudásom, hogy naprakész érthető, minőségi tartalmat nyújthassak. 

Saját honlapok:

AntikaotikaAntikaotika-designAntikaotika-SEORetro-Vintage stb…

Erősségeim

  • Divi
  • WordPress
  • Design
  • Empátia
  • SEO
  • Programozás